Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Restaurarea patrimoniului cultural polonez din capitală

   1879

Primăria municipiului Chişinău anunță că mâine, vineri, 12 august 2016, cu începere de la ora 10:45, administrația municipalității, alături de reprezentanţii Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova, ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone, vor participa la inaugurarea unui monument funerar din Cimitirul Romano - Catolic (Polonez) din capitală.

Acțiunea are loc în baza acordului de cooperare dintre Ambasada Republicii Polone în Moldova și Primăria capitalei privind conservarea patrimoniului cultural polonez din Chișinău. 

Lucrările de conservare și restaurare a obiectivelor istorice aflate pe teritoriul cimitirului Romano - Catolic au demarat în anul 2015. Cu suportul statului polonez s-au efectuat lucrări complexe de conservare a pietrelor funerare de pe mormintele altor doi cetăţeni polonezi, Michail Trojanowski şi Zofia Tempicka.

De menționat că mâine, în cadrul aceluiași eveniment, va fi semnat un acord privind supravegherea lucrărilor de conservare a pietrelor funerare, efectuate în anul 2016 în Cimitirul Romano - Catolic din str. Valea Trandafirilor.