Social

Reţea criminală specializată în AMFETAMINĂ, LSD, EXTASY, destructurată de Poliţia capitalei

Ulterior, fiind desfăşurate percheziţii autorizate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat şi sigilat diferite tipuri de substanţe narcotice, atât de origine sintetică cât şi de origine vegetală, telefoane mobile destinate doar operaţiunilor criminale de realizare a drogurilor, cântar de dimensiuni mici, aparat de consum a drogurilor, doze pregătite pentru vânzări, inclusiv mijloace financiare obţinute în urma vânzărilor de droguri în sumă de 10 000 lei, precum şi bancnote marcate transmise anterior în cadrul achiziţiilor de control. Toate probele depistate au fost expediate în laboratorul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor de specialitate. Totodată, poliţiştii au efectuat nişte calcule preliminare, privind profitul pe care urmau să-l obţină în urma vânzărilor de droguri. Bănuiţii ar fi dobândit în acest mod cel puţin 100 000 lei în urma vânzărilor a substanţelor narcotice ridicate de poliţişti.

În context, toţi indivizii au fot reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cerctaţi penal pentru punerea în circulaţie ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Poliţia şi Procuratura sectorului Botanica continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, privind originea drogurilor precum şi alte persoane, implicate în această schemă criminală.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *