O femeie a fost împuşcată mortal, accidental, la un exerciţiu al poliţiei din Statele Unite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie care se oferise voluntar pentru o simulare a poliţiei din statul american Florida a fost împuşcată mortal, accidental, în timpul unui exerciţiu în care juca rolul unei victime, autorităţile americane regretând un „accident oribil”, informează site-ul cotidianului The Washington Post.

Mary Knowlton, în vârstă de 73 de ani, s-a prezentat marţi ca voluntar la o secţie de poliţie din Punta Gorda, Florida. Femeia se înscrisese pentru un curs de două ore al Academiei poliţiei civice, un program organizat de Poliţia din Florida.

La un moment dat, agenţii de poliţie au ales două persoane pentru a simula o situaţie în care poliţia trebuie să intervină în forţă.

Mary Knowlton juca rolul „victimei”, iar un agent de poliţie era „criminalul”. Aceste simulări se desfăşoară de obicei în siguranţă, cu arme de jucărie sau cu arme reale încărcate cu gloanţe oarbe, potrivit Mediafax.

Dar când poliţistul ce juca rolul „criminalului” a apăsat trăgaciul, din pistol au ieşit gloanţe reale, care au lovit-o pe femeia de 73 de ani. Mary Knowlton – mamă, soţie şi fostă bibliotecară – a fost transportată la spital, unde s-a constatat decesul.

Tragedia a afectat grav comunitatea Punta Gorda, o zonă de 17.500 de locuitori situată pe litoralul Floridei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...