Acum, reprezentanţii Curţii trebuie să transmită demersul de dare în căutare către Judecătoria Centru, iar magistraţii de la această instanţă urmează să expedieze solicitarea către Inspectoratul General de Poliţie. Abia după asta, poliţiştii îl vor căuta pe fostul general Papuc.

Totul nu va dura mai mult de trei zile, afirmă cei de la Curtea de Apel. La rândul lui, avocatul lui Gheorghe Papuc a spus că nu ştie unde este fostul ministru de Interne, dar îi recomandă să se predea.

Precizăm că anterior, Judecătoria Centru l-a anunţat în căutare pe ex-generalul Gheorghe Papuc, dar nimeni nu l-a căutat întrucât decizia nu era irevocabilă. Fostul ministru de Interne a fost condamnat la patru ani de puşcărie cu executare în dosarul 7 aprilie, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu soldată cu moartea lui Valeriu Boboc.

Totodată, magistraţii au decis să-i retragă gradul militar de general. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul comisar al capitalei, Vladimir Botnari. El s-a ales cu doi ani de puşcărie cu suspendare.