Oamenii au votat direcţia europeană. Ce folos? Plahotniuc îşi face interesele sale. Îl are la mână pe Filat. Îl are şi pe Voronin. Iar ruşii îl au pe Plahotniuc. Ruşii de la Moscova – cei care au inventat combinaţia cu comuniştii, au prelucrat-o şi au pus circul pe roate.

Lucinschi spune că e devreme să depunem cererea de aderare la UE. Această rămăşiţă a KGB-ismului rusesc în Moldova, cu odraslă în ogradă la Filat şi cu subaltern la PD. Un om crescut de sistem. De securitatea rusească. Oare poate el să spună altceva decât îi dictează stăpânii?

Dacă aţi înţeles de unde cresc picioarele să revenim la oile noastre. Pe Plahotniuc nu-l interesează cu cine Moldova îşi va construi viitorul. Pe el îl interesează doar cu cine îşi va construi propriul imperiu. Rusia, China, Republica Dominicană – oricine îi umple conturile este prietenul lui. Purtătorul său de cuvânt, Marian Ilici doi metri de bulbuci nu face altceva decât să vocifereze gândurile şi intenţiile celui care-l hrăneşte.

Filat, în toată această combinaţie, nu este decât o jertfă a propriului orgoliu. Păcatul preferat al diavolului l-a băgat în scheme care au lăsat basarabenii fără bani. De tare ce şi-a dorit să fie mai şmecher decât Plahotniuc, a ajuns la picioarele acestuia, prins în cleştele păpuşarului pe care l-a botezat, dar care acum îi este naş. Dintre puşcărie şi umilinţă, Filat a ales ultima variantă ca şi garanţie a dispariţiei liniştite de pe scena politică.

Numai că nici unul şi nici altul nu iau în calcul o judecată de apoi. După moartea lor politică. Pentru că nimic nu e veşnic. De taxe şi de moarte nu scapă nimeni. Să moară leul.   

Sandu Grecu