Un elicopter SMURD Galați a preluat un tânăr care a căzut de la înălţime din Cahul şi l-a transportat la Chişinău

Un elicopter SMURD Galați a preluat miercuri,10 august, un pacient din spitalul raional Cahul şi l-a transportat la Chișinău. Bolnavul este un băiat în vârstă de 19 ani, care a suportat un traumatism craniu – cerebral în urma unei căderi de la înălțime.

Pentru intervenții calificate, medicii au decis ca pacientul să fie tratat la Spitalul de Urgență din municipiul Chișinău. Tînărul a fost monitorizat de către echipajul SMURD, care a efectuat ventilarea  mecanică a  pacientului pe toată durata zborului.

smurd

În mai puțin de 30 de minute aeronava a aterizat pe stadionul “Dinamo” din capitală,  unde a fost așteptat de o ambulanță medicală. În scurt timp băiatul a fost internat în secția reanimare pentru diagnosticare și tratament.

smird

Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale aceasta este a 25-a  operațiune aero – medicală realizată cu succes de la lansarea proiectului SMURD în Republica Moldova.

[youtube id=”AQ67elqsWv4″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.