Promisiunea lui Putin pentru Erdogan

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia va elimina pas cu pas sancțiunile împotriva Turciei, însă prioritatea este ca relațiile bilaterale dintre cele două țări să ajungă la nivelul de dinaintea crizei diplomatice izbucnite în urmă cu nouă luni, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin după întrevederea cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Sankt Petersburg, relatează Reuters și AFP.

Totodată, Putin a afirmat că discuțiile pe care le-a avut cu Erdogan vor avea o influență importantă asupra viitorului relațiilor ruso-turce.

Președintele rus a subliniat că se așteaptă la „o muncă dificilă pentru revigorarea cooperării economice” cu Turcia.

Având în vedere scăderea bruscă a schimburilor comerciale dintre cele două țări în ultimele luni, „tendința este foarte tristă. Avem o muncă dificilă de făcut pentru a revigora cooperarea economică și comercială”, a afirmat Putin în cadrul unei conferințe de presă comune cu Erdogan. „Acest proces a fost deja lansat, însă va dura ceva timp”, a mai spus el.

„Țările noastre au toate posibilitățile pentru a restabili pe deplin cooperarea bilaterală”, a dat asigurări Putin, subliniind că „prioritatea” este ca această cooperare să revină la „nivelul de dinaintea crizei”.

În același timp, Putin a afirmat că Rusia și Turcia au un obiectiv comun pentru a rezolva criza din Siria și este posibil ca ambele două țări să treacă peste neînțelegerile privind modul în care această situație ar trebui rezolvată.

Șeful statului rus a afirmat că punctele de vedere ale Rusiei cu privire la Siria nu au coincis întotdeauna cu cele ale Turciei, însă cele două state au fost de acord să vorbească în continuare și să caute soluții.

„Cred că este posibil să ne aliniem punctele noastre de vedere și abordările” asupra dosarului sirian, le-a spus Putin jurnaliștilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...