Un bărbat afiliat Stat Islamic și suspectat că ar pregăti un atentat pentru începutul Bundesligii, arestat în Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele speciale din Germania au arestat marți, în orașul Mutterstadt, din landul Renania-Palatinat, un bărbat suspectat că ar fi afiliat grupării jihadiste Stat Islamic și care ar fi pregătit un atac cu prilejul începutului Bundesligii, campionatul german de fotbal, relatează DPA.

Bărbatul este suspectat că ar fi acționat în numele unui membru de rang înalt al organizației teroriste din Irak și Siria, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Renania-Palatinat. Anterior, cotidianul Bild a relatat că persoana reținută ar fi fost „un reprezentant de rang înalt” al Stat Islamic.

În baza informațiilor existente până în prezent se crede că era planificat un atac pentru începutul sezonului de fotbal din Germania, care ar urma să aibă loc la sfârșitul lui august.

Echipa trupelor speciale SEK a acționat în baza unui pont primit dintr-o închisoare din Gelsenkirchen, în landul vecin Renania de Nord-Westfalia.

Raidul din orașul Mutterstadt a inclus și Biroul de stat pentru investigații criminale și a fost condus de forțele de poliție din Duisburg.

„A fost o cooperare foarte bună între forțele de poliție din Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia”, a declarat ministrul de interne din primul dintre aceste landuri, Roger Lewentz.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...