(foto) Sute de oameni au admirat Castelul Mimi la închiderea Festivalului Moldo Crescendo

moldo9

Pe 6 august, a avut loc închiderea Festivalului de Muzică Clasică Moldo Crescendo. Câteva sute de oameni au avut ocazia să admire pe note de muzică clasică impresionantul Castel Mimi.

De şase ani, Castelul Mimi se află într-un amplu proces renovare. Dintr-o ruină, prin muncă şi investiţii enorme, Castelul îşi va deschide în curând porţile pentru public. Până atunci, pe 6 august, aici s-a desfăşurat închiderea Festivalului de Muzică Clasică Moldo Crescendo. Înconjuraţi de o arhitectură remarcabilă, muzicienii au interpretat lucrările lui Bach Concert  Brandenburgic nr 3, Enescu Quintet cu pian, Mendelssohn – octet de corzi şi Strauss – Tritsch Tratsch Polka.

moldo10
În timpul evenimentului, a avut loc şi o licitaţie caritabilă unde au fost vândute picturile tinerilor artişti Anastasia Trifan, Pavel Boldescu şi Gheorghe Lisiţa. O parte din bani vor merge către tinerii artişti, iar restul pentru cauza lui Igor Schimbător şi către Hospice Angelus.

Publicul a fost impresionat de simbioza dintre arhitectură, pictură şi muzică clasică. Sau cum au spus nenumăraţi spectatori: „aşa trebuie să se dezvolte o ţară, prin cultură, direcţia este corectă”.

moldo9
Concertul de la Mimi a încheiat seria de patru concerte în edificii de valoare arhitecturală şi istorică ale ţării. Anterior, evenimente au avut loc la Muzeul Zemstvei, Conacul Ciolac-Malski din Bahmut şi Muzeul Naţional de Artă.

Festivalul Moldo Crescendo a fost creat de un grup de tineri care a absolvit Liceul de Muzică “Ciprian Porumbescu”, iar acum studiază în străinătate.

moldo8

Moldo Crescendo op. 2 – Conace înseamnă muzică și istorie – două elemente fundamentale ale culturii care sunt oarecum ignorate. Obiectivele festivalului sunt de a motiva tinerii muzicieni din diasporă să cânte acasă şi, în acelaşi timp, de a descoperi locurile de o mare valoare arhitecturală și istorică ale ţării.
moldo7
moldo6
moldo5
moldo4
moldo3
moldo2
moldo1
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente