15:06:22 29.03.2024
Stiri

Ce domenii preferă ABSOLVENȚII de gimnaziu și de liceu din R. Moldova? Locuri VACANTE în colegii

Social 09.08.2016 18:30 Vizualizări1508 Autor: Ziarul National
Ce domenii preferă ABSOLVENȚII de gimnaziu și de liceu din R. Moldova? Locuri VACANTE în colegii
Poză simbol


Prima etapă a sesiunii de admitere în colegiile și centrele de excelență (CE) din R. Moldova s-a încheiat pe 5 august curent, iar planul de admitere a fost realizat în proporție de 84 la sută.

Potrivit Ministerului Educației, opt instituții și-au completat locurile pentru anul de studii 2016-2017 integral, fiind vorba de CE Informatică și Tehnologii Informaționale, CE Servicii și Prelucrarea Alimentelor, Colegiul de Ecologie, Colegiul Național de Comerț, Colegiul Tehnic Feroviar din Bălți, Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi, Colegiul de Muzică și Pedagogie din Bălți și Colegiul Național al Poliției de Frontieră.

În TOP 5 al celor mai solicitate specialități se regăsesc Medicină și îngrijirea bolnavilor, Programare și analiza produselor de program, Diagnostica Transportului Auto, Contabilitate, Finanțe și Bănci.

De cealaltă parte, cele mai multe locuri rămase neacoperite se înregistrează la Colegiul Tehnic al Universității Tehnice, CE Transporturi, Colegiul Politehnic din Bălți.

În special, arată datele Ministerului Educației, au rămas neacoperite locurile destinate absolvenților de liceu, inclusiv pentru elevii care nu au promovat examenele de BAC.

„Spre exemplu, la CE în Industria Ușoară rămân neacoperite 75 de locuri destinate elevilor după studiile de liceu. Acest lucru indică asupra faptului că studiile profesional tehnice continuă să fie alegerea numărul unu pentru absolvenții de gimnaziu”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Cea de-a doua etapă a sesiunii de admitere în colegii și centre de excelență se va desfășura în perioada 9-12 august curent, iar rezultatele finale vor fi anunțate până pe 15 august.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md