RIO 2016: Halterofilul Serghei Cechir s-a clasat pe locul I în grupa sa și are șanse la o medalie olimpică

haltere2

Astăzi, la Rio, s-a desfășurat proba de Haltere la categoria 69 de kg. Serghei Cechir, din Republica Moldova, s-a clasat pe locul I în grup sa, reușind să întreacă alți opt concurenți.

Cu o greutate totală de 322 de kg ridicate, Serghei s-a clasat pe primul loc în grupa B. În grupa A urmează să evolueze mâine, 10 august, alți opt sportivi. Astfel, moldoveanul nostru are șanse să câștige o medalie olimpică.

haltere

Serghei Cechir are 25 de ani și are în palmares medalii obținute la campionatele continentale din anii precedenți. Pe lângă ocupațiile cu sportul preferat, susține masteratul concomitent la două instițutii – USEFS și USM. „Participarea la Jocurile Olimpice constituie visul fiecărui sportiv. Este, de fapt, rezultatul muncii comune a antrenorului și atletului respectiv, dar și a eforturilor depuse de Federație. Sunt bucuros pentru această susținere și onoare de a reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio 2016”, spunea Serghei Cechir înainte de Olimpiadă, precizând că este decis să devină după încheierea carierei sale sportive, antrenor de haltere.

Urmăriți evoluția moldovenilor la Rio 2016 pe #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente