Actualitate

Macedonia: 22 de persoane au murit din cauza unor puternice furtuni

„Un copil de 12 ani, a cărui dispariție a fost semnalată poliției luni după-amiază, a fost descoperit din păcate mort, în noroi, de către tatăl său", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliției, Natalija Spirova Kordic.

Purtătoarea de cuvânt a precizat printre altele că "un bebeluș de 16 luni este în continuare dat dispărut. El se afla la bordul unei mașini cu tatăl său care a pierit înecat în vehicul".

Într-unul din cartierele periferice sinistrate, precum și în nord-vestul țării, lovit, de asemenea, de furtuni violente sâmbătă, operațiunile de degajare și de curățare continuau marți.

Majoritatea victimelor au pierit înecate, blocate în mașinile sau în casele lor, când o cantitate enormă de apă și noroi a năvălit în cartierele Stajkovci, Singelic și Smiljkovo, precum și pe o porțiune de autostradă aproape de localitățile respective.

În două ore, 93 de litri de apă pe metru pătrat au căzut la Skopje și în împrejurimile sale, respectiv media pentru întreaga lună august, potrivit Institutului național de hidrometeorologie. Peste 800 cazuri de trăsnet au fost semnalate în primele două ore ale furtunii. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *