07:30:43 29.03.2024
Stiri

Pe lângă șeful statului, locuitorii din patru sate vor trebui să-și aleagă și primarul pe 30 octombrie

Politică 09.08.2016 17:35 Vizualizări1220 Autor: Ziarul National
Pe lângă șeful statului, locuitorii din patru sate vor trebui să-și aleagă și primarul pe 30 octombrie


În comuna Iserlia din raionul Basarabeasca, satul Bucuria din Cahul, comuna Gălășeni din Râșcani și în comuna Gălești din raionul Strășeni, locuitorii vor merge la urne să-și aleagă, pe 30 octombrie curent, și primarii, nu numai șeful statului.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi că în aceste localități vor avea loc alegeri locale noi în ziua scrutinului prezidențial, pentru a economisi bani.

Mandatul primarilor comunei Iserlia, raionul Basarabeasca, și al comunei Gălășeni, raionul Râșcani, a încetat înainte de termen în legătură cu decesul acestora.

În cazul satului Bucuria, raionul Cahul, primarul din partea „Partidului Nostru” și-a prezentat demisia, iar al comunei Gălești, raionul Strășeni, primarul nu-și mai poate exercita funcție din cauza că este bolnav.

Menționăm că unicul primar care și-a dat demisia, cel al
satului Bucuria din raionul Cahul, Denis Hajdău, a anunțat în luna martie curent că şi-a înaintat în grabă candidatura la funcţia de primar, nu a ştiut care sunt atribuţiile acestuia şi cu ce probleme urma să se confrunte în procesul de activitate.

Acesta spunea că nu are susţinători, iar primăria satului are un buget auster. „Am doi copii care trebuie să-i întreţin. Înainte aveam un salariu de cinci mii de lei, lucram patru zile pînă la masă şi aveam timp să fac ceva şi acasă, acum însă nu am destul timp să mă ocup de chestiunile personale”, a spus atunci alesul de la Bucuria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md