84% din planul de admitere în colegii și centre de excelență a fost realizat. Care sunt cele mai solicitate specialități

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În rezultatul primei etape a sesiunii de admitere în colegii și centre de excelență (CE) planul de admitere a fost realizat în proporție de 84%.

Opt instituții și-au completat locurile pentru anul de studii 2016-2017 integral, fiind vorba de CE Informatică și Tehnologii Informaționale, CE Servicii și Prelucrarea Alimentelor, Colegiul de Ecologie, Colegiul Național de Comerț, Colegiul Tehnic Feroviar din Bălți, Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi, Colegiul de Muzică și Pedagogie din Bălți, Colegiul Național al Poliției de Frontieră.

Cele mai solicitate specialități sunt din domeniul IT, Medicină, Auto și Finanțe. În TOP 5 cele mai solicitate specialități se regăsesc: Medicină și îngrijirea bolnavilor, Programare și analiza produselor de program, Diagnostica Transportului Auto, Contabilitate, Finanțe și Bănci.

De cealaltă parte, cele mai multe locuri rămase neacoperite se înregistrează la așa instituții precum Colegiul Tehnic al Universității Tehnice, CE Transporturi, Colegiul Politehnic din Bălți.

În special au rămas neacoperite locurile destinate absolvenților de liceu, inclusiv pentru elevii care nu au promovat examenele de BAC. În perioada 9-12 august se va desfășura cea de-a doua etapă a sesiunii de admitere în colegii și centre de excelență. Rezultatele finale vor fi anunțate până la data de 15 august curent.

În prezent sistemul de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova numără 44 de colegii și centre de excelență.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...