Avocaţii omului de afaceri au depus recursul pe 1 august, argumentând gestul prin faptul că decizia instanţei a fost luată cu abateri grave.

Precizăm că avocaţii lui Platon au atenţionat despre încălcările admise de procurorii ucraineni în timpul procesului lui Veaceslav Platon. În afară de prezenţa „ilegală” a consulului Republicii Moldova la Kiev, Oleg Hâncu, la şedinţa Judecătoriei raionale Pecersk, care se desfăşoară în regim închis, avocaţii lui Platon mai semnalează: „Procurorii se străduiesc cu atâta zel să grăbească procesul încât recurg la tot felul de falsificări făţişe, falsifică actele procesuale, corectând greşelile cu stiloul simplu”, a spus avocatul Gleb Seghida. „Or acest fapt constituie o încălcare procesuală gravă a Codului Penal al Ucrainei”, a adăugat el.

„În plus, anchetatorul care l-a reţinut pe milionarul Platon în centrul Kievului la 25 iunie a plecat în concediu, deşi, conform normelor procesuale, nimeni, în afară de cel care a întocmit actele în timpul reţinerii şi persoanele care le-au semnat (anchetatorul şi avocaţii prezenţi), nu are dreptul să introducă modificări în ele”, a mai semnalat Seghida.

Avocatul lui Veaceslav Platon a mai declarat că afaceristul nu deţine cetăţenia Moldovei şi nici pe cea a Federaţiei Ruse. Potrivit avocatului, clientul său este cetăţean al Ucrainei din anul 2002, iar autorităţile din această ţară nu ar trebui să-l extrădeze pe Platon în Republica Moldova.