Într-un comunicat de presă al ACC se menţionează că, începând cu anul curent, mai mulţi locuitori ai municipiului Chişinău şi-au manifestat receptivitatea la apelul lansat de către întreprinderea şi au semnalat lipsa capacelor sau a unor încercări de a le sustrage. După ce primesc apelul, specialiştii de la ACC inspectează adresa indicată şi aplică măsurile necesare întru asigurarea securităţii, atât a pietonilor, cât şi a circulaţiei transportului.

Potrivit furnizorului, în perioada 1999-2015 au fost sustrase peste patru mii de capace, iar prejudiciul cauzat întreprinderii e de aproape cinci milioane de lei. Pentru achiziţionarea unei trape din fontă se cheltuie în jur 1300 de lei.

Acoperirea căminelor de vizitare cu capace din beton armat rămâne a fi o metodă frecvent utilizată, fiind mai ieftină, deşi, potrivit furnizorului, nu e atât de eficientă. Aceasta nu poate fi utilizată pentru partea carosabilă a străzii.

În municipiul Chişinău sunt amplasate circa 100 de mii de căminuri, care sunt acoperite cu trape din fontă sau capace din beton armat. Locuitorii pot semnala lipsa trapelor sau tentativele de sustragere a acestora la numărul de telefon: 022-25-66-66, 022-85-77-77. De asemenea, aceştia pot să scrie un mesaj pe adresa de e-mail a întreprinderii: [email protected].