Icoană făcătoare de minuni „Umilenie” a ajuns la Chişinău. Are o istorie aparte

Icoana Maicii Domnului „Umilenie”, făcătoare de minuni, a fost adusă luni seara la Chişnău din localitatea Lokoti, regiunea Breansk, Federația Rusă, anunţă Moldova Ortodoxă.

Sfințenia a fost adusă la Sfânta Mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” şi întâmpinată de clerul mănăstirii în frunte cu PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, de obștea monahală, precum și de numeroși credincioși.

În cadrul ceremoniei de întâmpinare a Icoanei, a fost săvârșit un Tedeum, după care a urmat slujba privegherii în cinstea Sf. Mare Mucenic Pantelimon.

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va fi expusă spre închinare în Catedrala Mănăstirii până la data de 21 august.

Icoana Maicii Domnului „Umilenie”, este o copie a icoanei la care se închina Sfântul Serafim de Sarov. Icoana are o istorie aparte. O femeie din localitatea Lokoti, regiunea Breansk, a cumpărat un calendar expirat și l-a pus pe perete pentru a cinsti chipul Maicii Domnului de pe el. La scurt timp, anume la 2 noiembrie 1999, chipul Maicii Domnului a început să izvorască mir. Când a vrut să-l ia de pe perete, creștina a avut o mare surpriză.

“Dacă partea din față a calendarului era tipărită pe cea mai simplă hârtie, iar în spate era pur și simplu hârtie albă, când au scos imaginea de pe perete, au văzut că pe partea reversă a hârtiei, Maica Domnului și-a reprofilat chipul. Iată de ce această icoană este neobișnuită” , spune custodele icoanei, Iurie Şişcov, Rusia.

Icoana a căpătat două fețe identice și nimeni nu s-a încumetat să acopere una din ele. Sfințenia a făcut multe tămăduiri de cancer, iar femei care nu puteau naște, rugându-se înaintea Maicii Domnului, s-au vindecat și au născut copii sănătoși.

[youtube id=”V9v9rWKflbg”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.