Actualitate

Omul săptămânii: Pavel Păduraru, jurnalist

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat. În perioada 1996-2000 a condus serviciul de presă al Fundației „Viață fără droguri”, iar în 2000 a fondat prima revistă culturală online din R. Moldova „Lolocur”. În 2004-2006 a lucrat profesor de literatură universală la Liceul Republican Real. Din 2006 este jurnalist la ziarul TIMPUL.

De-a lungul anilor a reușit să se impună ca unul din cei mai buni jurnaliști de investigație din țară. Munca lui a fost apreciată de numeroase premii, printre care: 2006 – premiul ONU pentru reflectarea subiectului drepturilor omului în presă și premiul Cel mai bun jurnalist al anului din afara API, acordat de API (Asociația Presei Independente); 2007 – Premiul Clubului de Presă pentru cei mai buni 10 jurnaliști ai anului; 2009 – premiul 1 la concursul „Jurnaliști contra corupției”, acordat de Transparency International și multe altele.

Pavel Păduraru a realizat serialul documentar de investigație „La Hanul Morții”, un film despre escrocheriile imobiliare în Republica Moldova. Filmul a fost premiat în 2014 de Asociația Presei Independente și în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar „Cronograf-2015”.
Este, de asemenea, autor al cărților de poezie „La braț cu opoziția” (Editura Speranța, 1998), „Îmi pare că-s păduraru” (Editura Tiuk, 2001) și al romanului „Karlik” (Editura Pontica, 2006). Pentru prima carte a luat premiul Fondului Literar al Uniunii Scriitorilor din Moldova, iar pentru „Karlik”- premiul pentru cel mai bun roman al anului acordat de Fundația Culturală „Paradigma”. Pavel Păduraru nu a renunțat la scris și promite să ne uimească în scurt timp cu romanul „Viața și moartea lui Guzgan Petrovici”. Cu ocazia aniversării zilei de naștere, colegii de la redacția TIMPUL îi urează multă sănătate și o activitate prodigioasă în presă și literatură.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *