„Suntem martori ai unei piese bine regizate de către cineva care stă în spatele acestei acţiuni şi care îşi doreşte să deturneze protestul paşnic popular împotriva furtului miliardului. În condiţiile când trei milioane din Republica Moldova ştiu că Ilan Şor se găseşte în raportul Kroll, că este acea unealtă, acea sculă principală care a participat şi a fost instrumentul principal de devalizare a băncilor şi a furtului miliardului să vii cu proteste în faţa unei instituţii mass-media care spune lucrurilor pe nume, una din puţinele care a rămas aici în Republica Moldova şi să ceri închiderea acestei instituţii când toate celelalte sunt deţinute în proporţii de 80 la sută de către cei care au furat miliardul pur şi simplu este cinic. Noi, cei care suntem aici trebuie să rezistăm şi să luptăm până la capăt până ce aceste elemente depravate vor fi reduse la tăcere sau aceste elemente depravate în ultimă instanţă se vor retrage din prim planul vieţii sociale din Republica Moldova”, a declarat membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, Valentin Dolganiuc.

„Este o nouă farsă a comediei care se desfăşoară în jurul acestui proces. De fapt, actuala guvernare care este vădit deranjată de existenţa postului de televiziune Jurnal TV încearcă să folosească împotriva acestuia o nouă formă de protest până la ridicol prin instrumentalizarea unei mafii deja folosite în crearea unei opinii pentru eliberarea lui Ilan Şor. Eu cred că aici se ascund câteva cauze în acest comportament. Primul cel care l-am expus de a închide ultimul bastion al presei libere a presei care este Jurnal TV. În al doilea rând este dorinţa de a arăta că Ilan Shor trebuie absolvit de pedeapsa privind furtul miliardului şi de a crea o opinie publică favorabilă acestui individ pentru a manipula şi a influenţa opinia publică în Moldova”, a opiniat istoricul Octavian Ţîcu.

Contactat telefonic de Jurnal TV, unul dintre organizatorii protestului, Pavel Verejanu, a refuzat să comenteze declaraţiile experţilor.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.