11:23:40 25.04.2024
Stiri

TOP alimente cu puteri VINDECĂTOARE pe care trebuie să le incluzi în dietă

Știri 08.08.2016 18:30 Vizualizări1536 Autor: Ziarul National
TOP alimente cu puteri VINDECĂTOARE pe care trebuie să le incluzi în dietă Sursa: 9am.ro


Pentru stimularea imunităţii şi pentru a asigura buna funcţionare a organismului, trebuie să incluzi în meniu aceste şapte alimente savuroase cunoscute pentru proprietăţile lor curative, că parte a unei diete sănătoase.

Afine

Aceste fructe sunt cunoscute pentru conţinutul ridicat de antioxidanţi, deţinând astfel proprietăţi anti-inflamatorii. Consumul regulat al boabelor de afine a fost relaţionat cu încetinirea procesului de îmbătrânire, reducerea riscului de apariţie a diabetului zaharat, scăderea nivelului de colesterol şi îmbunătăţirea vederii (reduce riscul apariţiei degenerării maculare, una dintre principalele cauze ale pierderii vederii la bătrâneţe), a memoriei şi a funcţiilor cognitive. De asemenea acţionează împotriva problemelor metabolice şi previne declanşarea bolilor cardiace.


Broccoli

Bogat în vitamina A, B6, K, calciu, potasiu şi acid folic, broccoli se numără printre legumele cele mai sănătoase, fiind cunoscut pentru proprietăţile de prevenire a cancerului. De asemenea, ameliorează inflamaţiile, reduce nivelul colesterolului, contribuie la detoxifierea organismului, menţine sănătatea inimii şi stimulează funcţia digestiei.


Peşte

Peştele reprezintă o sursă excelenţă de proteine sănătoase pentru inimă. De asemenea, este sărac în calorii, dar bogat în acizi graşi Omega 3, cunoscuţi pentru proprietăţile antiinflamatorii, prevenind boli grave precum cancerul, diabetul, Alzheimer-ul şi bolile cardiovasculare.


Condimente şi mirodenii

Condimentele şi mirodeniile nu ar trebui să lipsească din gustările tale, întrucât deţin puteri miraculoase de vindecare. Scorţişoara, de exemplu, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la scăderea colesterolului, prevenind diabetul, bolile cardiace şi cancerul. De asemenea, îmbunătăţeşte memoria, accelerează metabolismul şi te scapă de migrene.

Turmericul combate cancerul şi încetineşte progresia Alzheimer-ului, iar ghimbirul ameliorează inflamaţiile articulare şi luptă, de asemenea, împotriva cancerului.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos conţine acid lauric, acid caprilic şi acid capric, cunoscute pentru proprietăţile antifungice, antivirale şi antibacteriene, ajutând la stimularea sistemului imunitar şi luptând împotriva bolilor. De asemenea, cercetările au relevat că acesta este benefic pentru ameliorarea tulburărilor digestive, cum ar fi sindromul de intestin iritabil, dar şi pentru piele, tratând eczemele, tăieturile sau erupţiile cutanate.


Kiwi

Bogat în calciu, magneziu, vitaminele A, B6, B12, C (de două ori mai multă decât portocalele), D, kiwi protejează organismul împotriva bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor respiratorii.


Spanac

Spanacul este bogat în săruri minerale, calciu, acid folic, fier şi antioxidanţi, conţinând vitaminele A, E, B1, B2, B6, C, K, care ajută în fortificarea organismului. Acesta protejează împotriva bolilor oculare, stimulând vindecarea în cazul apariţiei unei probleme, mai ales la nivelul inimii, având în vedere că spanacul ajută organismul să se recupereze în urma atacurilor de cord.

Sursa: 9am.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md