Un muzeu de artă din Germania a reintrat în posesia unei gravuri dispărută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un muzeu de artă din Germania a primit o gravură semnată de artistul renascentist Albrecht Dürer, dispărută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, de la un bărbat care a cumpărat-o dintr-un târg de vechituri din Franţa, informează bbc.com.

Bărbatul a cumpărat gravura, intitulată „Mary Crowned by an Angel”, pentru câţiva euro în oraşul francez Sarrebourg. Cumpărătorul a văzut ştampila muzeului Staatsgalerie Stuttgart pe spatele gravurii şi a decis să o doneze instituţiei, în urmă cu câteva zile.

Bărbatul a venit însoţit de soţia sa la muzeu pentru a înapoia gravura, potrivit declaraţiei Anettei Frankenberger, reprezentant al Staatsgalerie Stuttgart, pentru AFP. Gravura ar fi fost împachetată pentru o perioadă lungă de timp, şi, astfel, s-a păstrat într-o condiţie bună.

Anetta Frankenberger a precizat că muzeul încă nu a luat o decizie în privinţa felului în care va expune gravura. „Trebuie să găsim cadrul potrivit în care să o prezentăm”, a declarat ea pentru AFP.

Albrecht Dürer, născut în anul 1471, în Nürnberg, a fost un pictor german, creator de gravuri şi teoretician al artei, care a introdus arta renaştentistă în Germania şi nordul Europei. A murit pe 6 aprilie 1528, la vârsta de 56 de ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...