La referendum, ungurii vor fi întrebaţi: „Vreţi să permiteţi UE să decidă asupra relocării unor cetăţeni non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?" 

Pal Volner a spus că legea în cauză ar fi în vigoare timp de cel puţin trei ani. 

Poziţia guvernului este clară în ceea ce priveşte chestiunea cotelor, a subliniat Volner, insistând că o redistribuire forţată a migranţilor ar afecta interesele Ungariei. 

Cei care vor vota „da" la referendumul din octombrie vor fi de acord să permită Bruxellesului "să trimită orice cetăţean străin pe teritoriul Ungariei în orice moment", a declarat Pal Volner pentru Magyar Idok. 

Cei care vor vota „nu" la referendum vor fi de acord, pe de altă parte, ca Ungaria să primească migranţi numai cu aprobarea şi autorizarea statului şi a autorităţilor ungare, în conformitate cu reglementările interne. 

„Guvernul a iniţiat referendumul privind cotele în interesul Europei, şi nu împotriva lui, şi nu există argumente serioase care să sprijine o eventuală părăsirea a comunităţii europene de către Ungaria. Ungaria se poate apropia de îndeplinirea scopurilor sale doar în calitate de membru al comunităţii europene", a mai spus secretarul de stat.