Bucate pregătite și servite cu încălcarea mai multor reguli. 63 de persoane la spital după intoxicația de la Căușeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul persoanelor care au ajuns la spital după ce au participat la o masă de pomenire în satul Tocuz, raionul Căuşeni, a ajuns la 63. Între timp, autoritățile desfășoară investigații pentru a depista care a fost cauza intoxicării.

Specialiştii ANSA au stabilit că bucatele au fost preparate în condiţii casnice în opt gospodării diferite și au fost servite într-un loc neautorizat şi neasigurat cu condiţii elementare de igienă. Aceștia au mai constatat lipsa reţelei de apeduct, sistemului de canalizare, utilajului frigorific, fapt ce a constituit principala cauză la apariţia toxiinfecţiei alimentare, potrivit ANSA. La fel s-a constatat că majoritatea produselor alimentare utilizate la prepararea bucatelor au fost de provenienţă casnică, iar persoanele implicate la prepararea bucatelor nu dispun de carnete medicale şi instruire sanitară.

Concomitent, s-a stabilit încălcarea desfăşurării procesului tehnologic de prepararea a bucatelor, inclusiv nefiind asigurat regimul termic necesar pentru păstrarea produselor alimentare. Nu se cunoaşte nici starea de sănătate a persoanelor implicate în procesul de preparare a bucatelor.

Specialiştii ANSA au prelevat probe pentru investigaţii de laborator. Starea de sănătate a persoanelor spitalizate la moment este medie şi uşoară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...