(foto) Minorii din detenție au avut parte de un show umoristic la penitenciarul Goian

s10
Foto: DIP

La penitenciarul „Goian” au fost îmbinate frumos două evenimente cultural-educative – Festivalul internaţional de creaţie artistică a minorilor din detenţie „Червона калина” și Festivalul naţional interpenitenciar „Evantai cultural”. În cinstea acestora, minorii au avut parte de un show umoristic, informează serviciul de presă al Departamentului instituțiilor penitenciare.

Pentru deschiderea oficială a manifestației, Orchestra aerofonică a Centrului Instructiv al DIP a intonat imnul de stat al Republicii Moldova și al Ucrainei, șefului Penitenciarului nr.10 din Goian, Anatolie Clipa, fiindu-i transmis fanionul Festivalului „Червона калина” din partea reprezentanților Penitenciarului pentru minori din orașul Kovel, Ucraina și ștafeta Festivalului „Evantai Cultural” din partea reprezentanților Penitenciarului nr.12-Bender. 

Minorii din detenție, ajutați de angajații penitenciarului, în special de profesoara de limbă română de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Zinaida Postică, au prezentat spectatorilor mai multe scenete comice printre care renumita piesă umoristică „Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri.

DIP
DIP

 Chirița, Guguliță, Luluța și alți eroi îndrăgiți au încântat publicul cu celebrele scene ale comediei de moravuri, limbajul franțuzesc și gesturile personajelor stârnind haz și multe zâmbete.

Totodată, minorii au surprins oaspeții evenimentului cu un show coreografic, în care au îmbinat pași de dans „Putting on the Ritz„ și breakdance- preferatul tuturor adolescenților, demonstrând talent și plasticitate.

DIP
DIP

 La finele concertului umoristic, toți participanții au primit din partea șefului instituției de detenție diplome de participare. Totodată, președintele RCTV „Memoria”, Ludmila Popovici, a adus în dar un pirograf minorilor care frecventează clubul de interese „Magic Wood”, iar directorul Fundației „Regina Pacis”, Ilie Zabica, a înmânat certificatele de absolvire a cursurilor la meseria „bucătar”.

DIP
DIP

Festivalului Internațional „Червона калина” se desfășoară al 25-lea an consecutiv, în penitenciarele pentru minori din Ucraina și Republica Moldova și are ca scop asigurarea şanselor egale de reintegrare socială a minorilor din detenție prin intermediul promovării valorilor culturale și atitudinii civice corecte.

DIP
DIP

 În același timp, ștafeta Festivalului naţional interpenitenciar „Evantai cultural” urmează a fi transmisă Penitenciarului nr.6-Soroca, instituție care va prezenta la rândul său, la 19 august 2016, un concert umoristic cu același generic – ,,Gluma-umbrela înțelepților”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente