"Viaţa nu merge de fiecare dată în linie dreaptă", a declarat prinţesa într-un comunicat, adăugând că în ultima perioadă de timp ea şi Ari Behn s-au îndepărtat din ce în ce mai mult unul de altul.Prinţesa Martha Louise are 44 de ani şi este fiica regelui Harald şi a reginei Sonja.

Prinţesa şi scriitorul Ari Behn s-au logodit în anul 2001 şi s-au căsătorit în mai 2002 la catedrala din Trondheim. După divorţ, cei doi îşi vor împărţi custodia asupra celor trei fete, Maud Angelica, 13 ani, Leah Isadora, 11 ani şi mezina Emma Tallulah, 7 ani.

Prinţesa a mai precizat că atât ea cât şi soţul său în vârstă de 43 de ani încearcă de mult timp să-şi salveze căsnicia, însă fără succes.

Regele şi regina şi-au exprimat la rândul lor regretul pentru destrămarea acestei căsnicii şi au precizat că doresc să aibă în continuare o relaţie bună cu Ari Behn.

Marthe Louise este a patra în linia descendenţei la tronul Norvegiei, după fratele său mai tânăr Haakon şi cei doi copii pe care acesta îi are cu prinţesa Mette-Marit.