Sofia Rotaru îşi sărbătoreşte ziua de naştere! 200 de admiratori au venit la Ialta să o felicite pe artista îndrăgită

Îndrăgita interpretă Sofia Rotaru îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Mai mult de 200 de admiratori şi fani ai interpretei se vor aduna duminică la vila din Ialta a artistei, pentru a o felicita pe interpreta care a cucerit publicul de-a lungul anilor. Potrivit unei tradiţii, în această zi, artista coace pateuri cu care îi serveşte pe toţi admiratorii care vin s-o felicite.

Dni.ru scrie că, de mai mulţi ani, pe 7 august admiratorii Sofiei Rotaru din toate colţurile lumi se adună în Crimeea, în orăşelul Nikita, care se află la 10 kilometri de Ialta, unde artista are o vilă.

În această zi, cântăreaţa îşi întâmpină admiratorii în curtea vilei sale, unde îi ospătează cu pateuri şi vin.

De notat, că pe mulţi dintre aceştia, Sofia Rotaru îi cunoaşte personal, ştie anumite amănunte din viaţa acestora. Şi în fiecare an în curtea vilei sale se adun circa 200 de admiratori, care îi înmânează cadouri: flori, cărţi sau alte obiecte.

Potrivit unei tradiţii nescrise, Sofia Rotaru în această zi face poze cu fiecare din cei care vin s-o felicite şi nu refuză niciodată să acorde autografe. „Eu cânt doar pentru voi!”, este fraza pe care o rosteşte de fiecare dată în cadrul acestor întâlniri.

Seara, întreaga familie a interpretei – fiul, nora şi nepoţii – se vor adună în restaurantul hotelului ce îi aparţine „Vila Sofia”, unde se vor aduna şi prietenii cântăreţii.

Sofia Rotaru nu preferă sărbători zgomotoase. După moartea soţului său, Anatoli Evdokimenko, artista şi-a sărbătorit ziua de naştere doar în sânul familiei. Totuşi, nu este exclus că, în anul viitor, Sofia Rotaru va face o excepţie întrucât va împlini 70 de ani.

De notat că, anul trecut, Sofia Rotaru şi-a sărbătorit ziua de naştere în casa părintească din satul Marşinţi, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi. Atunci vedeta a fost înconjurată de rude, care i-au dăruit flori, tort şi i-au urat sănătate.

Iar masa de sărbătoare a fost amenajată şi într-un câmp din apropierea casei părinteşti, acolo unde tatăl ei a lucrat în calitate de brigadier. Masa de sărbătoare a fost plină cu bucate alese, inclusiv mămăliga şi peşte.

[youtube id=”nRegy4BWTgo”]

De-a lungul anilor interpreta Sofia Rotaru rămâne un etalon de frumusețe feminină, eleganță și farmec. Unele imagini postate primăvara aceasta pe Internet au cucerit admiratorii şi fanii interpretei. Majoritatea din aceştia au declarat că Sofia Rotaru arată ca la 35 de ani. Populara şi mereu tânăra, Sofia Rotaru se pare că a făcut un pact cu timpul.

Interpretă, compozitoare, mamă şi bunică, a ştiut să-şi păstreze farmecul şi tinereţea. „Privighetoarea din Bucovina” are în repertoriu peste 400 de cântece care au încântat generaţii de admiratori. În cei peste 40 de ani de activitate scenică imaginea artistei este absolut fermecătoare.

A devenit “Artistă a poporului” în Ucraina şi în Republica Moldova. În 1986, i-a fost conferit titlul de “Artist al Poporului” în URSS. În anul 2000, a fost desemnată “Cântăreaţa secolului XX” în Rusia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.