Peste o mie de persoane îmbrăcate în alb le-au adus un omagiu victimelor atacului de la Nisa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste o mie de persoane îmbrăcate în alb, cu flori în mâini, s-au strâns duminică dimineaţă la Nisa, pentru a le aduce un omagiu celor 85 de victime ale atentatului din 14 iulie, relatează AFP.

Manifestaţia a început la ora locală 11 (12 ora României), în jurul chioşcului de muzică din parcul Albert I, transformat într-un altar improvizat după atentate. Un dispozitiv important de Poliţie a fost desfăşurat la faţa locului.

Majoritatea participanţilor au fost îmbrăcaţi în alb, iar unii au avut baloane albe sau trandafiri albi în mâini, potrivit news.ro.

Organizatorii au citit lista lungă cu prenume ale victimelor, după care mulţimea a cântat. Printele melodiile alese sau numărat „Le paradis blanc” al lui Michel Berger, „Imagine” al lui John Lennon, imnul local „Nissa La Bella” şi La Marseillaise.

Apoi, la scurt timp după ora locală 12 (13 ora României), participanţii au ţinut un moment de reculegere.

„Am vrut o aduncare cetăţenească, fără fluierături, pentru ca oamenii să poată să se reculeagă şi să plângă, dacă vor”, a explicat Jacques Agid, unul dintre organizatori.

Pe 18 iulie, când a fost ţinut un alt moment de reculegere, în prezenţa premierului Manuel Valls, mulţimea l-a huiduit.

Pe 14 iulie, Lahouaiej Bouhlel a intrat cu un camion frigorific pe Promenade des Anglais, unde sute de oameni urmăreau focul de artificii de Ziua Bastiliei.

În urma atacului, 85 de persoane, inclusiv zece copii şi adolescenţi, au murit, iar peste 200 au fost rănite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...