Cel puţin asta susţine deputatul liberal-democrat Maria Ciobanu, care l-a văzut pe Leancă după ce a ieşit de la întâlnirea cu Plahotniuc şi Iaralov, ce a avut loc chiar în sediul Parlamentului.

„Ştiu că nu merită acest individ să spun ceva sau să scriu despre el, dar aş vrea să cunoască mai multă lume faptul că aluatul din care a fost plămădit era de proastă calitate. Atunci când ajungi să-l cunoşti cu adevăratelea, trăieşti nu numai o mare dezamăgire, dar ai şi un sentiment de greaţă. Trebuia să-l vedeţi cât de fericit arăta la ultima şedinţă de plen în urma discuţiilor purtate cu Plahotniuc şi Iaralov! Parcă discutase nu cu cele mai urâte personaje din povestea reală pe care o trăiesc cetăţenii statului Republica Moldova, ci cu Obama sau Merkel…”, a menţionat Ciobanu pe o reţea de socializare.

Amintim că la 29 iulie Iurie Leancă a semnat un acord de colaborare cu actuala majoritate parlamentară. Ca urmare a acestei înţelegeri, el a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană.

Atunci, la ultima şedinţă din sesiunea parlamentară primăvară-vară, în clădirea Parlamentului s-au aflat şi oligarhul Vladimir Plahotniuc, dar şi consilierul acestuia Serghei Iaralov.