Înotătoarea maghiară a îmbunătăţit cu două secunde precedentul record al lumii pe această distanţă. Participantă în ultimii doi ani la Internaţionalele de înot ale României, Hosszu le-a depăşit clar pe americanca Maya DiRado (4:31.15) şi Mireia Belmonte - Spania (4:32.39).

În proba feminină de ştafetă 4x100 de metri liber s-a impus Australia, tot cu un nou record mondial, 3:30.56. Vechiul record, 3:30.98, aparţinea tot australiencelor, campioane mondiale en-titre.

Emma McKeon, Brittany Elmslie şi surorile Bronte şi Cate Campbell au depăşit ştafetele din SUA şi Canada.

Australianul Mack Horton (20 ani) a devenit campion olimpic în proba de 400 de metri liber, după ce s-a impus în faţa deţinătorului titlului, chinezul Sun Yang. Horton a fost cronometrat în 3:41.55, cea mai bună performanţă mondială a sezonului şi a fost cu 13 sutimi mai rapid decât Sun Yang. Bronzul i-a revenit italianului Gabriele Detti.

La 400 de metri mixt masculin, japonezul Kosuke Hagino a luat aurul, cu un timp de 4:06.05. Pe podium au mai urcat americanul Chase Kalisz şi japonezul Daiya Seto.

Scrimera maghiară Emese Szasz (33 de ani) a cucerit aurul în proba individuală feminină de spadă, după ce a învins-o în finală pe italianca Rosella Fiamingo, cu 15-13.

Medalia de bronz i-a revenit chinezoaicei Sun Yiwen, care a învins-o în finala mică pe franţuzoaica Lauren Rembi (15-13). Ana-Maria Popescu a încheiat concursul pe locul 9, Simona Gherman pe 19, iar Simona Pop pe 33.

Judoka argentiniană Paula Pareto (30 de ani), campioană mondială anul trecut, a câştigat medalia de aur la categoria 48 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe sud-coreeana Jeong Bok-yeong.

Medaliile de bronz au fost obţinute de japoneza Ami Kondo şi kazaha Otgontsetseg Galbadrakh. Românca Monica Ungureanu a fost eliminată din primul tur.

La masculin, Beslan Mudranov a adus primul titlu olimpic Rusiei, la categoria 60 kg. Triplul campion european l-a învins în finală pe kazahul Ieldos Smetov, campionul mondial din 2015, cu un "waza-ari", după prelungiri.

Medaliile de bronz au fost câştigate de japonezul Naoshisa Takato şi uzbekul Diorbek Uroyboev.

Tiristul Hoang Xuan Vinh (41 de ani) a devenit primul vietnamez care câştigă aurul olimpic, după ce s-a impus în finala de pistol cu aer comprimat 10 metri.

Brazilianul Felipe Almeida Wu şi chinezul Pang Wei au completat podiumul.

Americanca Virginia Thrasher (19 ani) a câştigat proba de 10 metri puşcă aer comprimat din concursul de tir sportiv după ce a învăţat să vâneze cerbi, cu bunicul său.

Thrasher le-a învins pe chinezoaicele Du Li, campioană olimpică în 2004, şi Yi Siling, deţinătoarea titlului olimpic.