Gest rar în fotbal: Ofertă uriașa refuzată de Bonucci pentru a rămâne la Juventus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Leonardo Bonucci a fost unul dintre protagoniştii Europeanului din această vară, iar prestaţiile sale din Franţa l-au adus în atenţia lui Pep Guardiola, care le-a cerut oficialilor lui Manchester City să încerce să-l transfere.

Fundaşul lui Juventus ar fi avut şansa de a câştiga de două ori mai mult în Anglia, dar a preferat să rămână alături de bianconeri, pentru a încerca să readucă trofeul Ligii Campionilor la Torino după mai mult de două decenii.

Potrivit Gazzetta dello Sport, viitoarea adversară a Stelei în play-off-ul UCL a făcut o ofertă de 60 de milioane de euro celor de la Juventus, iar jucătorului i-a pregătit un salariu anual de 8 milioane de euro, de două ori mai mult decât încasează la campioana Italiei (3,5 milioane).

Cu toate acestea, Bonucci a ales că continue alături de Juve şi să contribuie la tentativa echipei lui Max Allegri de a câştiga Liga Campionilor, trofeu care lipseşte „Bătrânei Doamne” din 1996 şi de care a fost aproape în 2015, când a pierdut finala cu FC Barcelona.

Jurnaliştii italieni susţin că şefii bianconerilor îi pregătesc fundaşului de 29 de ani un nou contract (cel actual este valabil până în 2019), cu un salariu sensibil mai mare decât în prezent, chiar dacă nu la nivelul celui oferit de City, pentru a-şi arăta astfel aprecierea faţă de loialitatea arătată de internaţionalul italian.

Crescut la rivala Inter Milano, Bonucci a ajuns la Juventus în vara lui 2010, fiind achiziţionat de la Bari. În cei şase ani petrecuţi la Torino, şi-a trecut în cont cinci titluri în Serie A TIM, două Cupe şi trei Supercupe ale Italiei, precum şi o finală UCL.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...