Medaliată cu bronz la ultima ediţie a Campionatului Mondial, România a făcut un joc extrem de slab şi nu a condus nici măcar o dată împotriva echipei care a ocupat locul 3 la Cupa Africii.

Singurele handbaliste "tricolore" care s-au remarcat au fost Cristina Neagu, autoare a 8 goluri, şi portarul Paula Ungureanu, care a încheiat meciul cu 15 intervenţii (39%).

Deşi a întâlnit cel mai accesibil adversar din grupă, România a avut un început de meci foarte slab, marcând primul gol abia în minutul 10, când Cristina Neagu a înscris de la 7 metri, la scorul de 3-0 pentru Angola. Jucătoarele noastre au dat senzaţia că intră în meci şi au reuşit să egaleze la 4, dar adversarele s-au desprins din nou la trei goluri (9-6), iar la pauză au condus cu 11-9.

După ce s-au apropiat la un gol în startul părţii secunde, româncele au avut o altă perioadă slabă, care a permis Angolei să se detaşeze la cinci goluri, scor 16-11, în minutul 40.

Fetele lui Ryde au redus din diferenţă cu opt minute înainte de final, când s-au apropiat la doar două goluri, dar africancele şi-au refăcut avantajul de cinci goluri în minutul 58, scorul final fiind 23-19.

Cu patru goluri, Laura Chiper a fost a doua cea mai bună marcatoare a României, în timp ce golghetera echipei Angolei a fost Isabel Evelize Guialo, care a punctat de cinci ori.

În celelalte meciuri din grupa A, Brazilia a câştigat în faţa Norvegiei, scor 31-28, iar Spania a învins Muntenegru cu 25-19.

Următoarea etapă este programată luni, când se vor juca meciurile Spania - Norvegia, Brazilia - România şi Angola - Muntenegru.

În sferturile de finală se califică primele patru clasate.