23:01:10 18.04.2024
Stiri

Corespondență de la Rio // Alexei Sancov: „Aștept cu nerăbdare startul”

Sport 07.08.2016 11:30 Vizualizări2688 Autor: Ziarul National
Corespondență de la Rio // Alexei Sancov: „Aștept cu nerăbdare startul”


Înotătorul din R. Moldova, Alexei Sancov, va debuta astăzi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Acesta va concura cu cei mai puternici sportivi de pe planetă la proba de 200 de metri, stil liber. Alexei a avut amabilitatea să vorbească despre așteptările sale, dar și despre cel mai mare vis al său, cu președintele APSM, jurnalistul Eduard Ciobanu.

Alexei, mai întâi de toate, te felicităm cu prezența ta la JO. Te-ai acomodat deja cu atmosfera din orășelul olimpic?

Vă mulțumesc pentru felicitări. Lotul nostru olimpic se află de mai bine de o săptămână în orășelul olimpic din Rio. Pot să vă spun că ne-am adaptat aici. Deja am reușit să-mi fac niște impresii de neuitat. Pe drumul de la aeroport am reușit să văd barăcile unde locuiesc foarte mulți brazilieni. Mi-e milă de acești oameni care supraviețuiesc în condiții foarte precare. În ceea ce privește orășelul olimpic, pot să vă comunic că lucrurile revin la normal. Au fost probleme cu aprovizionarea cu apă, dar și cu energia electrică. Aceste probleme au fost rezolvate foarte rapid. Acum nu-mi rămâne decât să aștept startul.

În orășelul olimpic locuiesc foarte mulți sportivi renumiți. Ai discutat cu cineva dintre ei?

Acum nu-mi arde să fac cunoștință sau să fac poze cu sportivi renumiți. Toți sunt în febra pregătirilor pentru marea competiție. Am reușit să-l văd pe Michael Phelps (este un înotător american, multiplu campion mondial și olimpic la diferite probe de natație) Poate după turneu îi voi cere să facem o poză.

Multe voci afirmă că Rio nu este pregătit să găzduiască JO… Tu ce părere ai?

Probabil că și eu voi împărtăși aceeași opinie. Organizatorii nu au avut suficient timp pentru a aduce lucrurile în ordine.

În schimb nu sunt problem în cee ace privește infrastructura sportivă. Au reușit să vezi complexul olimpic unde vor avea loc competițiile la înot?

Am văzut bazinul olimpic. Este extraordinar, de o plăcere să înoți în el. Ceva asemănător a fost și acum patru ani, la olimpiada precedentă. Cu patru ani în urmă aveam doar 12 ani, dar am reușit să înot în bazinul de la Londra la Campionatul European.

Ce așteptări ai de la această olimpiadă?

Sper că îmi voi îmbunătăți rezultatele pe care le-am obținut la Campionatul European. Dacă voi reuși să-mi ating acest obiectiv, atunci pot ajunge și în semifinale la Rio. Cred că delegația noastră la JO poate obține câteva medalii. Mizez foarte mult că prietenul meu, canotorul Serghei Tarnovski, va cuceri medalia de aur. Acum doi ani i-am purtat noroc lui Serghei la Jocurile olimpice pentru juniori, iar acum sper că voi fi talismanul lui norocos la Rio.

Faptul că Guvernul a promis prime mari vă motivează?

Bineînțeles. Fiecare sportiv visează să-și îmbunătășească situația materială. Dar chiar și fără aceste prime, fiecare vrea să demonstreze că poate mai mult. Sperăm că Guvernul va fi nevoit să scoată cât mai mulți bani din buget în vederea premierii sportivilor moldoveni.

Probabil că și tu ai un vis la această ediție a JO.

Vreau să obțin rezultate maxime, mai ales că am muncit și muncesc foarte mult. Visul meu, cât nu ar suna de banal, este să cuceresc o medalie la olimpiadă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md