Sătenii sunt revoltaţi si spun că au fost înşelaţi, întrucât nici până astăzi nu a fost finalizat procesul de gazificare. Ei au apelat şi la organele de drept, însă problema nu a fost soluţionată. 

Totul s-a întâmplat acum şapte ani. Printr-o decizie a consiliului local, Asociaţia "Şansa ta" a fost selectată să ajute locuitorii din Cărpineni în procesul de gazificare. Oamenii spun că i-au dat preşedintelui organizaţiei, Andrei Nunu, câteva mii de lei fiecare, bani agonisiţi cu greu din pensie sau din salariu, pentru a fi conectaţi la reţeaua de gaze.

În gospodăriile lor însă, au fost instalate doar nişte ţevi, iar de gaz nici pomină. Sătenii sunt disperaţi şi spun că nu au cui să-i ceară socoteală, întrucât Andrei Nunu care le-a luat banii, nu vrea să dea ochii cu ei.

Primarul localităţii vrea să-i ajute pe sătenii păgubiţi şi spune că a sesizat organele de drept în acest caz, încă în anul 2014, dar ancheta bate pasul pe loc.

Localnicii l-au invitat la discuţii pe Andrei Nunu, care acum şapte ani era nu doar directorul Asociaţiei "Şansa ta", dar şi preşedintele organizaţiei locale a Partidului Democrat în satul Cărpineni, însă acesta nu s-a prezentat.

Contactat de Jurnal TV, Nunu nu a răspuns la telefon. La fel, potrivit primarului, de acest caz se ocupă procurorul din cadrul Procuraturii raionului Hânceşti, Gheorghe Borş, însă acesta a refuzat să ofere vreun comentariu.