Potrivit specialiştilor de la Centrul Naţional de Sănătate Publică, oamenii s-ar fi intoxicat cu bacteria salmonella. În urma incidentului, poliţiştii din raion au iniţiat o anchetă. 

Pacienţii ajunşi la Spitalul Raional din Căuşeni au vârste cuprinse între şase şi 79 de ani. O parte dintre ei au fost internaţi în Secţia Boli Infecţioase, iar alţii la Terapie Intensivă.
După ce au participat la înmormântare, oamenii spun că au mers la masa de pomenire, unde au mâncat din bucatele pregătite.

Produsele pentru masa de pomenire au fost procurate de la magazinul din localitate şi dintr-un sat vecin, spune soţia răposatului, care este şocată de cele întâmplate.

Specialiştii Centrului Naţional de Sănătate Publică spun că intoxicaţia a fost provocată de bacteria salmonella, care a fost depistată în bucate.

De asemenea, epidemiologii au constat că, deşi a fost declarată stare de alertă în localitate, specialiştii Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Căuşeni nu s-au deplasat la timp în Tocuz pentru a documenta cazul.

Contactat de Jurnal TV, directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Căuşeni, Vitalie Agapi, a declarat că angajaţii instituţiei nu au mers la Tocuz din lipsă de timp, după care a închis. Cazul este investigat şi de poliţişti.