Năstase: Eliberarea lui Shor, o sfidare a justiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Eliberarea din arest a primarului de Orhei, Ilan Shor, este o sfidare a legii și justiției din Republica Moldova și a fost făcută la indicația directă a oligarhului Vladimir Plahotniuc, susține Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

El susține că Plahotniuc a elaborat pentru ziua de vineri un „scenariu” care implica eliberarea lui Shor din arest precum și scoaterea în briefing de presă a unor membri a Platformei DA, care au anunțat că părăsesc partidul.

„Este o crimă împotriva cetățenilor Republicii Moldova eliberarea complicelui lui Plahotniuc la furtul miliardului. Este o sfidare a bunului simț, o sfidare a legii și justiției și o demonstrație a faptului că statul nostru rămâne capturat de o dictatură”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui briefing de presă.

„Această acțiune a lui Plahotniuc a fost urmată de acel briefing a unor persoane care au anticipat o decizie a partidului de demitere a lor pentru inactivitate și sabotaj a Platformei Demnitate și Adevăr. Pentru a umbri eliberarea lui Shor a fost organizat acest briefing”, a mai spus Andrei Năstase.

Acesta a mai menționat că Plahotniuc încearcă „în continuare” să „dezbine orice mișcare de opoziție, fie ea civică sau politică”.

„Am un îndemn și pentru alte persoane care s-au pomenit în rândurile Platformei, să plece acum, ca să nu mai fie și alte etape, care oricum nu ne vor zdruncina. Noi vom rămâne în continuare uniți și puternici în lupta noastră de a scoate statul din captivitatea lui Plahotniuc”, a subliniat Năstase.

Amintim că vineri un grup de membri ai Platformei Demnitate și Adevăr au anunțat că părăsesc partidul, acuzându-l pe liderul acesteia, Andrei Năstase, de „gafe politice și aroganță”. La scurt timp, Curtea de Apel a decis eliberarea lui Ilan Shor din arest și plasarea acestuia în arest la domiciliu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...