Actualitate

Ministrul Apărării a vizitat contingentul Armatei Naţionale din KFOR

Anatol Şalaru a avut întrevederi cu comandantul misiunii KFOR, generalul de divizie Guglielmo Luigi Miglietta, comandantul Grupării de Forţe Multinaţionale Vest (GFMV), colonelul Giovanni Giagheddu și cu Reprezentantul Special al Secretarului General — şef al Misiunii ONU de administraţie interimară în Regiunea Kosovo (UNMIK), Zahir Tanin.

Generalul Miglietta a apreciat contribuţia Republicii Moldova la operaţiunea KFOR, evidenţiind profesionalismul militarilor Armatei Naţionale în executarea misiunilor stabilite.

La rândul său, ministrul Şalaru şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul oferit de către Guvernul italian contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR. Totodată, ministrul Apărării a reiterat importanţa transformării Republicii Moldova în furnizor de securitate şi şi-a exprimat speranţa că, pe viitor, Armata Naţională îşi va spori participarea în misiuni internaţionale de menţinere a păcii.

De asemenea, ministrul Apărării s-a întâlnit cu cei 41 de militari moldoveni staţionaţi în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo.

Anatol Şalaru a declarat că este mândru de militarii Armatei Naţionale care sunt perfect interoperabili cu militarii din cele treizeci de ţări participante la misiune.

„Prestaţia dumneavoastră aici ne arată, încă o dată, că dispuneţi de un nivel înalt de pregătire. Să ştiţi că sunteţi apreciaţi pentru munca pe care o faceţi, atât de conducerea Ministerului, cât şi de întreaga societate”, a subliniat ministrul Şalaru.

Cel de-al cincilea contingent al Armatei Naţionale, care face parte din Gruparea de Forţe Multinaţională Vest — Multinational Battle Group West (MBGW), a plecat în Kosovo la 5 iunie curent şi are un mandat de şase luni.

Cel de-al cincilea contingent al Armatei Naţionale a plecat în Kosovo la 5 iunie curent şi are un mandat de şase luni.

Contingentul este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care execută misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Menţionăm că este pentru prima dată când un ministru moldovean al Apărării vizitează teatrul de operaţii al misiunii KFOR. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *