Schweinsteiger, ultima „victimă” a lui Mourinho. Mutu este primul pe listă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jose Mourinho a decis să nu se bazeze pe veteranul Bastian Schweinsteiger la Manchester United, germanul fiind doar unul dintre „numele grele” de care portughezul a ales să se despartă de-a lungul carierei sale de antrenor, scriu jurnaliştii de la Marca.

Managerul portughez a avut mai mereu probleme atunci când a întâlnit fotbaliști cu personalitate, iar „cazul” lui Schweinsteiger nu ar trebui să ne surprindă. La Real Madrid, Mourinho a avut un conflict serios cu Iker Casillas. Cei doi s-au certat și portarul naționalei Spaniei nu a avut încotro, alegând să se transfere în Portugalia, la FC Porto.

Poate primul caz mai cunoscut a fost însă cel al lui Adrian Mutu, de pe vremea când Mourinho o antrena pe Chelsea. În 2004, în urma unui control intern, pus la cale chiar de către Jose Mourinho, care era antrenorul albaștrilor, Mutu a fost descoperit pozitiv la testul anti-doping și a fost dat afară de londonezi. „Mourinho a fost un mare antrenor, dar ca persoană este fals. Vrea tot timpul să facă numai cum vrea el și nu ține niciodată cont și de felul în care gândesc fotbaliștii lui”, l-a caracterizat Mutu pe antrenorul de acum al lui Manchester United.

La Chelsea, Mourinho a intrat în conflict și cu Juan Mata. „El a fost nevoit să-și facă bagajele și să plece la Manchester United, unde a devenit idolul suporterilor de pe Old Trafford”, notează jurnaliștii de la Marca.

Diego Costa și Samuel Eto’o sunt alte nume celebre care au avut de-a face cu temperamentul antrenorului, însă Mourinho nu s-a certat doar cu fotbaliști. Un caz care a făcut multă vâlvă este cel al fostului medic al lui Chelsea, Eva Carneiro. Aceasta a ajuns chiar să-l dea în judecată pe portughez, după ce Mourinho a suspendată pentru un incident de la meciul cu Swansea, când s-a considerat că i-a acordat cu întârziere îngrijiri lui Eden Hazard, iar Chelsea s-a apărat cu doar 9 jucători.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...