Început frumos de august. Iată evenimentele la care să mergi în prima vineri din această lună

summer

Vine weekendul, te-ai gândit ce faci? Dacă nu ești plecat în vacanță și încă cauți distracții prin Chișinău, noi îți recomandăm câteva evenimente.

#1. Movie Screening: Inside Out

ARC și-a adăugat în colecție filme numai bune de privit într-o dimineață de vineri. Dacă te simți copil sau ai frați/surori mai mici, vino la câteva proiecții animate începând cu ora 10:00. Vezi detalii pe Facebook.

 

#2. DIY Club: Frame Your Creativity

Dacă ești creativ și vrei să-ți exprimi creativitatea prin postere frumoase, vino la American Resource Center începând cu ora 15:oo la o nouă ediție DIY Club. Diana și Anastasia te vor ajuta cu tot ce vei avea nevoie în procesul de creație. Vezi aici detalii.

 

#3. Doina Fikman la Republica

Doina va citi pentru prima dată la Republica, dintr-un manuscris în lucru. Cei care vor să afle ce zone exploatează tânăra prozatoare de la noi sunt invitați la Biblioteca Națională în primul weekend din august. O lectură care va surprinde prin tematică, începând cu ora 18:30. Vedeți aici detalii.

 

#4. Silicon Drinkabout Chisinau

E vineri, și asta înseamnă că îți poți chema prietenii la o bere. Unde? Acolo unde se adună și mai mulți prieteni. Vino de la 20:00 la Baker Street. Vezi detalii și aici.

 

#5. Prezentare de film : Cine iubește și lasă

Centrul Cultural German AKZENTE invită la proiecția filmului documentar „Cine iubește și lasă”: „Cine iubește și lasă” este un eseu cinematografic documentar filmat timp de câteva luni în patru sate de pe malul râului Răut. Filmul exemplifică unul din nenumăratele efecte ale migrației și urbanizării – abandonarea satelor. Bașca, or bordeiul, locuință din timpuri străvechi, săpată în pământ, la fel ca și casa părintească, sunt desfăcute și le e vândută piatra, lăsând astfel satul asemeni unui cimitir. Vă așteptăm cu drag, după proiecția de film vor urma discuții. Intrarea liberă, la Cocoșul Roșu de la ora 20:30. Urmărește evenimentul și pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente