Noul selecționer al Argentinei, lăudat de Maradona: „Nu voi uita niciodată ce a făcut”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noul selecţioner al naţionalei Argentinei, Edgardo „Paton” Bauza, a fost lăudat de Diego Maradona, cel mai mare fotbalist din istoria acestei ţări, scrie presa internaţională.

Bauza, 58 de ani, a fost numit luni selecţioner, postul fiind vacant după ce Gerardo Martino a demisionat în urma finalei competiţiei Copa 2016 America, pierdută la lovituri de departajare.

Maradona a remarcat atitudinea pe care a avut-o Bauza la Cupa Mondială 1990 din Italia, deşi actualul selecţioner a rămas pe banca de rezerve pe întreaga durată a competiţiei.

„Vreau să-l felicit pe Paton Bauza, noul selecţioner al Argentinei. Nu voi uita niciodată ce a făcut la Mondialul din Italia. A fost jucătorul 24, din 23. Şi a că a rămas să ne susţină de pe banca de rezerve pe întreaga durată a Mondialului. Noi facem parte dintr-o generaţie de jucători care a dat totul pentru naţională”, a scris Maradona pe Facebook.

Naţionala Argentinei a avut 24 de jucători la acea competiţie, după ce portarul titular, Nery Pumpido, s-a accidentat în a doua partidă (2-0 cu URSS). În locul lui Pumpido, selecţionerul Carlos Bilardo l-a convocat pe Angel Comizzo, care nu a evoluat niciun minut. În ultimul meci din faza grupelor, Argentina, campioana mondială en titre, a încheiat la egalitate împotriva României, 1-1, ambele echipe calificându-se în optimi de finală.

Maradona a pregătit echipa Argentinei între 2008 şi 2010, renunţând la postul de selecţioner după eliminarea suferită în faţa Germaniei în sferturi de finală (0-4).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...