În pofida moratoriului aprobat de Guvern, instituțiile de învățământ general vor putea angaja profesori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Instituțiile de învățământ general vor putea să angajeze cadrele didactice de care au nevoie, în pofida faptului că Guvernul a aprobat ieri moratoriul în ceea ce privește angajările în instituțiile de stat.

Viceministrul educației Cristina Boaghi a informat că moratoriul vizează nemijlocit angajările în aparatul central al Ministerului Educației și în instituțiile subordonate direct, printre care se numără Inspectoratul Școlar Național, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare etc.

„Pentru anul de studii 2016-2017 necesarul de cadre constituie 1252 de persoane. Până la momentul actual au obținut deja adeverință de plasare în câmpul muncii 654 de absolvenții ai instituțiilor de învățământ superior sau postsecundar pedagogic și își vor începe activitatea la 1 septembrie. Astfel, din numărul total de posturi vacante, 52,2% sunt acoperite, iar procesul de repartizare este în plină derulare”, a spus Cristina Boaghi.

Conform datelor pe care le deține Ministerul Educației, cele mai multe cadre didactice sunt necesare la disciplinele matematică, fizică, limba și literatura română, precum și la pedagogia învățământului primar, pedagogia preșcolară. Raioanele în care se atestă un număr mai mare de locuri vacante la funcțiile didactice sunt Hâncești, Cahul, Ialoveni, Drochia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...