Un elicopter moldovenesc, implicat într-un accident în Afganistan

La data de 3 august 2016, un elicopter de tipul Mi-8 MTV-1 al operatorului aerian “Aim Air”, înregistrat în Republica Moldova, a fost implicat într-un incident aeronautic.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată despre faptul că, la orele 10.00 UTC, după decolare de pe terenul Camp Comando (Afganistan), elicopterul a efectuat o aterizare forțată. Aceasta ar fi fost cauzată, potrivit versiunii preliminare, de condițiile meteo nefavorabile, în acel moment fiind înregistrate rafale de vânt puternic.

Toți membrii echipajului, încărcătura transportată și personalul care a însoțit bunurile nu au avut de suferit.

Aparatul de zbor a trecut inspecția tehnică în 2016, iar echipajul a fost testat la simulator în iunie 2016.

UPDATE: Elicopterul ÎS „Aeroportul Internațional Mărculești”, execută misiuni umanitare în Republica Afganistan, în cadrul unui program al Departamentului de Stat al SUA.

În momentul producerii incidentului, la bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului și 1 200 kg de încărcătură nepericuloasă. Toate cheltuielile de reparație a aeronavei vor fi suportate de SRL „Aim-Air”, operator aeronautic care închiriază nava. Navele ÎS „Aeroportul Internațional Mărculești” sunt antrenate în misiuni umanitare de transportare a mărfurilor și pasagerilor în Afganistan începând cu anul 2008.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.