Seedstars World vine la Chișinău pentru a găsi cel mai bun startup din Moldova

9f318e67-bfb1-4532-b607-09e5d28d509f

La data de 3 septembrie, 10 cele mai mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru a reprezenta țara în cadrul Seedstars Summit, unde vor încerca să obțină premiul mare în valoare de 1 milion de dolari SUA în calitate de investiție de capital.

Seedstars World, competiția globală a startupurilor din țările în curs de dezvoltare, vine pentru prima dată în Moldova. Având ca misiune plasarea în centrul atenției a antreprenorilor de pe piețele emergente, Seedstars World călătorește anual în peste 65 de țări cu scopul de a identifica cei mai buni antreprenori ce sunt la etapa inițială de finanțare și de a le oferi acestora oportunitatea de a câștiga premii în valoare de până la 1 milion de dolari, dar și posibilitatea de a se conecta la rețeaua de investitori și mentori din întreaga lume.

Adițional, Seedstars World a încheiat un parteneriat cu TRECC, pentru a aduce premiul ”Transforming Education Prize”. Premiul, în valoare de 50 mii dolari SUA, va fi acordat celui mai bun startup din domeniul educațional. Participanții edițiilor precedente au obținut finanțări în valoare cumulată de peste 61 milioane de dolari, oferind locuri de muncă pentru mai mult de 360 de angajați din întreaga lume.

„Seedstars World este o platformă ce conectează investitorii cu următoarea generație de antreprenori IT, atrăgând atenția celor din Silicon Valley și Europa de Vest. După trei ani de existență, noi am confirmat cu siguranță ipoteza noastră inițială că cel mai bun mod de a avea un impact în țările în curs de dezvoltare este prin atragerea investițiilor și promovarea antreprenoriatului”, explică Alisee de Tonna, CEO Seedstars World. „Startupurile noastre demonstrează performanțe impresionante și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce vor aduce startupurile din cea de-a patra ediție”.

10 cele mai mai bune startupuri din Moldova, care sunt la etapa inițială, vor fi invitate să se prezinte pentru a obține șansa de a concura la Seedstars Summit, ce are loc anual în Elveția. Companiile selectate pentru a participa în cadrul Seedstars Chișinău trebuie să aibă o vârstă de până la 2 ani, finanțarea atrasă trebuie să fie mai mică de 500 mii de dolari SUA (cumulativ) și să existe cel puțin un produs viabil, în mod ideal, în creștere.

Candidații interesați sunt invitați să se înregistreze pe pagina evenimentului. Termenul limită pentru aplicare – 20 august.  Pentru orice întrebări, nu ezitaţi să ne contactaţi la [email protected].

Evenimentul Seedstars Chișinău este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi Tekwill cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”. Partener media: Diez.

Despre Seedstars

Seedstars este un grup elvețian de companii, care are ca scop exercitarea unui impact asupra vieții oamenilor din țările în curs de dezvolare prin intermediul tehnologiilor și antreprenoriatului. Seedstars conectează actorii relevanți din cadrul acestor sisteme, construiește companii de la zero împreună cu publicul și partenerii privați și investește în antreprenorii de top. Prin intermediul inițiativelor de cercetare a startupurilor, dezvoltarea companiilor și programelor de accelerare, echipa are acces la antreprenori, investitori, incubatoare, corporații și oficiali guvernamentali. Grupul Seedstars include:

  • Seedstars World: Competiția globală de startupuri, organizată în peste 65 de țări, cu patru summit-uri regionale și summit global în Elveția. Scopul acestei competiții este să identifice startupurile cu potențial din toate regiunile și asigurarea acestora cu servicii cu valoare adăugată, precum mentorat, networking și acces la fonduri de finanțare.
  • Seedstars Growth: Un program virtual de accelerare în rețeaua Seedstars, cu o durată de 4 luni.
  • Seedspace: Rețea de spați de coworking, prezentă în 17 țări. Spațiile permit desfășurarea unor programe și evenimente cu un angajament mai mare.
  • Seedstars Academy: Program de instruire a antreprenorilor, cu o durată de 6 luni. La moment se desfășoară în Lagos și Nigeria. Curând va fi lansat și în alte zone.
Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente