22:59:02 19.04.2024
Stiri

VISUL lui Putin: Schimbarea PUTERII de la Kiev

Știri 17.02.2015 15:53 Vizualizări1240 Autor: Ziarul National
VISUL lui Putin: Schimbarea PUTERII de la Kiev adevarul.ro


Președintele rus Vladimir Putin nu va mai încerca să creeze un coridor terestru spre Crimeea, ci va paria pe schimbarea puterii în Ucraina, a declarat, într-un interviu acordat agenției de presă Unian, cunoscutul analist politic ucrainean Vadim Karasev.

„Aceasta este logica războiului hibrid, să acționezi nu numai cu mijloace militare, ci și politice. Putin nu mai poate să lupte în continuare”, a opinat expertul menționat, evocând sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, care se dovedesc deja foarte dureroase pentru ruși, și potențiale sacrificii umane considerabile pe care le presupune o astfel de ofensivă, scrie Agerpres.

Potrivit expertului ucrainean, Putin vrea acum „să îngheţe” conflictul din Donbas (estul Ucrainei) şi să înceapă să acţioneze prin metode politice, în aşteptarea victoriei forţelor proruse la apropiatele alegeri locale din acest an.

Preşedintele rus, în opinia sa, speră că la atingerea obiectivelor sale vor contribui oboseala ucrainenilor în ceea ce priveşte situaţia internă din ţară şi dezamăgirea faţă de idealurile EuroMaidanului.

În realitate, susţine Karasev, Putin a pierdut războiul din Ucraina încă de anul trecut, când nu a reuşit, aşa cum planificase, să captureze întreg sud-estul statului ucrainean până în Transnistria şi să creeze în acest teritoriu aşa-numita Novorossia.

„El a pierdut Novorossia. A reuşit să realizeze doar un obiectiv minim”, a mai spus analistul menţionat, indicând că separatiştii proruşi pot spera doar la controlul regiunilor Doneţk şi Luhansk, datorită faptului că aici trăiesc preponderent etnici ruşi. Conceptul de „Novorossia” provine din perioada Imperiul Rus, de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, şi includea mai multe regiuni ale Ucrainei de astăzi, plus Republica Moldova. Potrivit unor analişti, Putin spera ca prin acest proiect să întărească poziţiile Rusiei în bazinul Mării Negre.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md