Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Cîmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„În ultimii doi ani în raionul Glodeni, grație administrației Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei, director general dl Serghei Nastas, au fost renovate șapte oficii de poștă. La finele lunii trecute au fost inaugurate, alte trei oficii poștale din comunele Viișoara, Camenca și satul Cobani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct

Președintele raionului, dl Ion Leucă a participat pe 26 iulie curent la lucrările Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și la Adunarea Generală a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Președinția și Asociația Euroregiunii nominalizate au revenit Consiliului Județean Iași. Funcția de vicepreședinte Strategie și Dezvoltare Regională i-a fost atribuită raionului Glodeni prin reprezentantul legal Ion Leucă, președinte al raionului.

Liceele Teoretice Balatina și Cuhnești vor implementa proiectul „Integrarea copiilor cu dezabilități în școlile generale”. Donator al proiectului în cauză este Banca Mondială și Guvernul Japoniei.

Oficiul Medicilor de Familie Camenca este în proces de renovare. Conducerea primăriei și a instituției medicale au beneficiat de un proiect finanțat de Ministerul de Externe al Republicii Polonia. Proiectul în cauză prevede instalarea centralei termice pe material solid, montarea sistemului de termoficare, construcția sistemului de canalizare etc. Lucrările de reparație vor dura pînă la sfîrșitul lunii august.

Ministerul Transporturilor a decis să sisteze activitatea stației de cale ferată din Glodeni. Linia de cale ferată va activa, însă după ce va fi supusă unor reparații serioase.

În vara curentă la tabăra Andrieș din pădurea satului Hîjdieni s-au odihnit 224 de copii, marea majoritate fiind originari din raionul Glodeni.

În satul Cajba monumentul închinat eroilor căzuți pe cîmpul de luptă din timpul celui de-al doilea război mondial, a căpătat un aspect de admirat. Primăria, comunitatea, agenții economici din localitate au fost destul de receptivi și au contribuit financiar la reparația monumentului. Pe două august căjbenii au asistat la liturghia de sfințire a monumentului.

Detalii, despre cele menţionate mai sus cît şi despre multe alte lucruri şi activităţi netrecute în revistă, citiţi în ziarul raional Cîmpia Glodenilor.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG