„Apoi s-a trecut la ameninţări de genul că tot ce fac în ultima perioadă se va întoarce împotriva mea, iar mai apoi, că îmi va veni şi mie rândul”, scrie Sagaidac, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul şef din cadrul Băncii Sociale menţionează două cazuri recente. „Pe data de 28 iulie 2016 am acordat un interviu unui jurnalist prin skype. I-am spus acelui jurnalist că sunt monitorizat şi i-am descris mai multe circumstanţe care îmi par stranii. Calitatea conexiunii skype era extrem de proastă şi frecvent cădea conexiunea. Pe data de 30 iulie 2016, incidentul acesta de la Aeroportul Chişinău, când un individ a încercat să zboare la Londra cu un pistol, nu este, de fapt, deloc întâmplător. Individul a fost reţinut în urma verificărilor, după ce agenţii de securitate au depistat asupra acestuia o armă de calibrul 6 mm, model 348-C. Individul încercase să urce la bordul avionului de pe ruta Chişinău-Londra. Apropo, acel interviu aşa şi n-a mai fost mediatizat/dat publicităţii. Şi trebuie să fii tâmpit să încerci a te îmbarca în avion cu un pistol, doar dacă nu s-a urmărit alt scop”, scrie fostul angajat al BS.

Sergiu Sagaidac mai spune că şi-a schimbat adresa de skype şi că nu mai comunică prin intermediul mesajelor private pe facebook, şi asta pentru că acestea sunt monitorizate. „Din surse sigure informez că mesajele mele pe facebook sunt accesate şi monitorizate 24h/24h. Mai nou este şi confirmarea ca urmare a interviului din data de 28 iulie 2016, în cadrul căruia cădea frecvent conexiunea internet. În cadrul acelui interviu, prima dată a căzut conexiunea când am pronunţat numele „Plahotniuc”, după care au fost necesare câteva tentative de restabilire a conexiunii, când credeam că se va anula interviul din cauza lipsei conexiunii”,  povesteşte Sagaidac.

„În zadar mă ameninţaţi, căci eu NU CEDEZ”, conchide Sergiu Sagaidac, precizând că va face publice toate mesaje de ameninţare imediat după ce va obţine acceptul instituţiilor din SUA şi Marea Britanie cu care conlucrează.