(VIDEO) Cinci tinere germane, arestate în Spania pentru un flashmob luat drept atentat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci tinere germane au fost arestate în Spania pentru că au organizat un flashmob care a fost luat drept atentat și a semănat panică într-o stațiune balneară din nord-estul țării, a anunțat miercuri poliția regională din Catalonia, transmite AFP.

Persoanele arestate, cu vârste între 20 și 25 de ani, au organizat o excursie pentru adolescenți, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliției catalane. Ele urmează să compară în fața instanței pentru acuzația de tulburare a ordinii publice.

Această „performanță” s-a înregistrat în noaptea de marți spre miercuri la Platja d’Aro, o stațiune extrem de frecventată. Una dintre persoanele din grup a simulat că este o celebritate urmărită de fani care voiau să se fotografieze cu ea. Țipetele și fuga acestora au cauzat o mișcare de panică, ceilalți turiști temându-se de un atentat de tipul celui comis la Nisa pe 14 iulie și soldat cu 84 de morți.

Unsprezece persoane au primit îngrijiri medicale pentru contuzii, atacuri de panică și tahicardie, conform unui comunicat al poliției catalane. Înregistrări video ale martorilor, difuzate pe rețelele de socializare online, arătau oameni fugind și țipând pe străzi, în timp ce alții s-au refugiat într-un restaurant.

Poliția regională a scris pe Twitter în catalană, spaniolă, engleză și germană că este vorba despre o alarmă falsă și a dezmințit că ar fi fost trase focuri de armă. „Există distracții care nu sunt admisibile”, a afirmat președintele regiunii catalane, Carles Puigdemont.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...