Moscova propune introducerea regimului de autorizații în transportul rutier dintre Moldova și Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a transmis prin canale diplomatice un acord tip între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federației Ruse în domeniul transportului rutier internațional, care prevede introducerea regimului de autorizații în transportul rutier bilateral și tranzit. Chișinăul însă se opune acestei inițiative și propune păstrarea regimului actual liberalizat.

Documentul propus de autoritățile de la Chișinău a fost prezentat astăzi la ședința Guvernului. Potrivit Ministerului Transporturilor, obiectivul de bază al prezentului Acord constă în dezvoltarea de către Părţile contractante a transportului rutier, respectarea standardelor internaţionale, asigurarea condiţiilor pentru stimularea şi facilitarea transporturilor de mărfuri și pasageri.

Dispozițiile prezentului Acord se aplică transporturilor de persoane și mărfuri efectuate cu mijloacele de transport înmatriculate în Republica Moldova și Federația Rusă, în trafic direct între state, în tranzit pe teritoriile lor, precum și a transporturilor spre sau din țară terță.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...