Luând forma unor platforme late cât un drum cu două benzi şi suficient de spaţioase pentru a transporta confortabil până la 300 de pasageri, noile mijloace de transport în comun se deplasează pe şine speciale instalate de o parte şi de alta a drumului, proiectate astfel încât să poată fi călcate de roţile autoturismelor şi pietoni fără a constitui un obstacol.

Botezat TEB-1, sau Transit Elevated Bus, vehiculul cu propulsie electrică testat în oraşul Qinhuangdao este perceput de ceilalţi participanţi la trafic ca un veritabil tunel în mişcare, cu o înălţime de 2,15 metri şi suficient de lat pentru a fi străbătut lejer de două autoturisme călătorind paralel. În schimb, pasagerii aflaţi deasupra pot admira peisajul urban de la aproape cinci metri înălţime.

Înainte de a spera să vedem noile mijloace de transport în comun introduse şi pe străzile altor metropole aglomerate, rămâne de văzut cât de sigur este acest sistem pentru ceilalţi participanţi la trafic, perspectiva de a fi depăşit din mers de un veritabil tunel pe roţi constituind un factor suplimentar de risc deloc neglijabil.