Soția lui Platon îl acuză pe Plahotniuc: „Se răzbună pe soțul meu, pentru că nu ia dat 50% din afaceri”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avocatul și soția lui Veaceslav Platon au acuzat astăzi puterea moldoveană în frunte cu democratul Vlad Plahotniuc că i-ar fi fabricat dosarul omului de afaceri. Fost deputat la Chișinău în anii 2009-2010, Platon a fost arestat săptămâna trecută în capitala Ucrainei, la cererea procurorilor moldoveni, care îl bănuiesc de complicitate la furtul din sistemul bancar și spălare de bani.

La conferința de presă susținută astăzi la Kiev, unde Platon locuia permanent din 2014, avocatul și soția sa au insistat că acesta are de vreme îndelungată cetățenia ucraineană, cu numele Veaceslav Kobalev, și au cerut Ucrainei să nu-l extrădeze Chișinăului.

Soția lui Platon, Evghenia Tulcevskaia, a făcut un apel către președintele ucrainean, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă: „Autoritățile Republicii Moldova vor ca Platon să fie extrădat pentru a fi arestat, chiar dacă nu există nici o condamnare care să confirme vinovăția lui. De aceea, îl rog pe președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, să se implice în acest caz”.

Evghenia Tulcevskaia mai spune că soțul ei s-ar afla în pericol dacă acesta va fi extrădat în Republica Moldova. Potrivit ei, acesta ar avea un conflict cu fostul partener de business, Vladimir Plahotniuc, care i-ar fi cerut lui Platon 50% din afacerile sale. Cel din urmă ar fi refuzat solicitarea, ceea ce ar fi provocat neînțelegerile dintre cei doi. Nu este prima dată când apărătorii lui Platon îl acuză pe prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, că ar sta în spatele arestului. Politicianul nu a reacționat însă la nici una dintre acuzații.

Între timp, avocații lui Veaceslav Platon au contestat arestarea lui atât la Curtea de Apel de la Kiev cât și la Chișinău. Ambele instanțe urmează să se pronunțe la data de 4 august. În ceea ce privește extrădarea lui Veaceslav Platon, avocații acestuia insistă în continuare că omul de afaceri este cetățean ucrainean, iar legea interzice extrădarea propriilor cetățeni, potrivit Europa Liberă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...