13:37:33 19.04.2024
Stiri

Un fost deputat îl întreabă pe Băsescu ce ROL a avut în demontarea „proiectului PLR + Ion Sturza”

Politică 17.02.2015 13:52 Vizualizări2010 Autor: Ziarul National
 Un fost deputat îl întreabă pe Băsescu ce ROL a avut în demontarea „proiectului PLR + Ion Sturza” Facebook


Fostul deputat liberal-reformator, Valeriu Saharneanu, lasă să se înțeleagă faptul că ex-președintele României, Traian Băsescu, ar fi pus bețe în roate proiectului politic „Partidul Liberal Reformator + Ion Sturza” și a ținut partea Partidului Liberal (PL) în anul 2013.

„Traian Băsescu: R. Moldova începe să dea semne de rateu. E bună remarca și foarte exactă observația, dle președinte. Să știți că rateul cel mare era pregătit să se întâmple în 2013. Atunci, cei șapte deputați reformatori care au făcut opinie separată de cea a liderului PL au salvat situația. Dacă vă amintiți: a fost restabilită guvernarea proeuropeană, aplanată criza, instaurată stabilitatea politică care a impulsionat economia. R. Moldova și-a realizat agenda europeană, devenind un proiect de succes al Europei. Cota Vilnius a fost luată cu brio, comuniștii au intrat în proces de disoluție. Am putea enumera alte multe lucruri bune care s-au întâmplat în timpul unui an de stabilitate! Numai că dumneavoastră ați demonstrat o viziune îngustă, eronată, viciată de interese personale, meschină. Fără să analizați realitatea și consecințele, ați luat partea „omului crizei”, Ghimpu, l-ați pus în zona infailibilului pe nepot. Ați desconsiderat fapta reformatorilor (Hadârcă, Guțu, Bodrug, Saharneanu, Arhire, Cojocaru, Vacarciuc) și ați catalogat chemarea lor la reformarea PL și a clasei politice din R. Moldova drept atac asupra dreptei politice proromânești. Ca reformator care vă credeți este cel puțin o greșeală, ca om de stat și deținătorul de atunci al funcției de președinte al României este o greșeală foarte mare. Iar rolul pe care presupunem că l-ați avut în demontarea proiectului PLR (R. Moldova) + Ion Sturza este mai mult decât o greșeală foarte mare. (Vă rog să vă amintiți cu cine v-ați întâlnit vara trecută și ce ați discutat. Poate ne și spuneți ce ați discutat?)”, a scris Saharneanu astăzi pe o rețea de socializare.

Fostul deputat îl îndeamnă pe Băsescu „să-și asume măcar o parte a rateului”, întrucât printre consecințele la care s-a ajuns se numără „revenirea la putere a troicii de criză, pierderea pe durată lungă a stabilității politice (acum și economico-financiară), revigorarea comuniștilor și a coloanei a cincea a Kremlinului”.

Menționăm că Traian Băsescu a oferit un interviu pentru TVR în care s-a arătat dezamăgit de situația de la Chișinău după scrutinul din 30 noiembrie. Băsescu a mai spus că Iurie Leancă a greșit atunci când a mers în Parlament să ceară vot de încredere fără a fi creată o majoritate parlamentară. Eșecul era, în opinia lui Băsescu, „previzibil”.

Traian Băsescu a arătat din deget și conducerii actuale de la București.

„România nu trebuie să aibă frontieră cu Federația Rusă. Riscurile cu Ucraina sunt majore. România, decât să se gândească la vizite la Kiev, la cum să ne băgăm în Ucraina, mai bine se băga la Chişinău. Aveam chei pe care le ştiu cei care trebuie să le ştie, cu care puteam să ne aşezăm la masă alături de cele trei partide proeuropene. N-au fost folosite şi s-a ajuns aici”, a spus Băsescu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md